Mantarlı tavuklu pilav nasıl yapılır, püf noktaları neler?

Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için pratik mantarlı tavuklu pilav tarifi. Pirinç, tavuk ve mantarın mükemmel uyumuyla hazırlanan bu nefis yemek, günlük sofralarınızı şenlendirecek.

20 Kasım 2025

Mantarlı Tavuklu Pilav Tarifi


Malzemeler:


  • 2 su bardağı pirinç
  • 400 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 300 gram kültür mantarı (iri doğranmış)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 4 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu

Yapılışı:


  • Pirinci yıkayıp suda bekletin
  • Tavukları sıvı yağda renk alana kadar kavurun
  • İnce doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin
  • Mantarları ilave edip suyunu çekene kadar pişirin
  • Süzülmüş pirinci ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
  • Sıcak su veya tavuk suyunu, tuz ve baharatları ekleyin
  • Kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
  • Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ekleyip 10-15 dakika demlendirin

Püf Noktaları:

  • Pirinci en az 30 dakika suda bekletin - bu pilavın daha lezzetli olmasını sağlar
  • Tavukları yüksek ateşte hızlıca kavurun - böylece daha sulu kalır
  • Mantarları fazla küçük doğramayın - pişince küçülürler
  • Pilavı kapağı kapalı şekilde pişirin ve pişerken karıştırmayın
  • Demlenme süresini atlamayın - pilavın kıvamı için çok önemli
  • Tavuk suyu kullanırsanız daha lezzetli olur
  • Pilav piştikten sonra tencerenin altına havlu koyarak 10 dakika bekletin

Servis Önerisi:

  • Yanında yoğurt veya cacıkla servis edebilirsiniz
  • Üzerine maydanoz vye dereotu serperek sunum yapabilirsiniz
  • Sıcak servis yapın, bekledikçe tavuk kuruyabilir

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Vajinal Mantar
Vajinal Mantar
Dermatit Belirtileri ve Tedavisi
Dermatit Belirtileri ve Tedavisi
;