Kremasız Mantar Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram mantar (kültür mantarı veya tercihinize göre çeşitli mantarlar)
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 litre sıcak su veya et suyu
- 1 adet patates (isteğe bağlı, kıvam için)
- Tuz, karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane veya taze kekik (isteğe bağlı)
- 1 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Soğanı ince ince doğrayın. Sarımsakları da ezin veya minik doğrayın.
- Geniş bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar kavurun.
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
- Mantarları temizleyip ince dilimleyin veya doğrayın. Tencereye ekleyip mantarlar suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin.
- Unu ekleyip 1-2 dakika karıştırarak kavurun.
- Sıcak suyu veya et suyunu yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
- İsteğe bağlı olarak küp doğranmış patatesi, defne yaprağını ve baharatları ekleyin.
- Kaynadıktan sonra ateşi kısıp, yaklaşık 15-20 dakika mantarlar ve patatesler yumuşayana kadar pişirin.
- Defne yaprağını çıkarın. Çorbanın bir kısmını blender'dan geçirip pürüzsüzleştirin veya tamamını bütün olarak bırakın, tercih sizin.
- Son bir kez tuz ve karabiberle tatlandırıp, sıcak servis yapın. Üzerine taze kekik veya maydanoz serpebilirsiniz.
İpuçları:
- Mantarları iyice kavurmak, çorbaya derin bir lezzet katacaktır.
- Et suyu kullanırsanız, çorba daha lezzetli olur.
- Kıvamını beğenmezseniz, biraz daha un veya patates ile koyulaştırabilirsiniz.
- Çorbanızı blender'dan geçirirken dikkatli olun, sıcak sıvı sıçrayabilir.
|