{ "title": "Mantar Kremi", "image": "https://www.Mantar.gen.tr/images/mantar-kremi.jpg", "date": "19.01.2024 14:01:31", "author": "Ongen", "article": [ { "article": "
Mantar Kremi, Mantar başın ve vücudun derisinde oluşan bir tür mantar hastalığıdır. Bulaşıcılığı vardır. Mantar, çocuklarda ve vücudun çeşitli yerlerinde oluşabilir. Mantar hastalığı, baş derisinde ufak, yuvarlak, pullu kırmızı olarak da kendini gösteren lekeli bir durumdur. Bu leke ilerlediği zaman büyür, derideki saçları zayıflatmaya başlar ve kırılıp dökülmesine neden olur. Ayrıca kel bir yer meydana getirir. Buda başın bir ya da birkaç yerinde oluşabilir. Vücudun diğer bölgelerinde ise genelde kısa zamanda pullar halinde ve kırmızılık meydana getirerek yuvarlak ya da oval bir leke olmaya başlar. Mantar hastalığı, deriye, kıllı deriye, tırnaklar gibi keratin dokularına yerleşir. Hastalık bulgularında ise; Kaşınma, sulanma, pullanma, deride kalınlaşma, şişmeler, pütürlenme ve kızarıklık bulguları ile yalnız kaşınma, kızarıklık ve pullanma görülüyorsa bu mikrobik reaksiyonlarla ilgilidir. Mantar kremi, mantar reaksiyonunun bulaştığı yere sürülmesi tedavinin prensip yapısıdır. Pekala, vajinal mantar ya da halk dilinde kasık mantarı netice gösterdiği anlarda ne yapılmalıdır.

Mantar Virüsü Kremi Tedavisi, bunun daha önceki tedavisi için yapılan hastalarda, onlardan yorum almak en doğrusu olur. İncelenen kaynaklara dayalı olarak ayak mantarının tedavi şeklinde kullanılan krem bu hastalığı durdurabilmek ve yavaşlatabilmek için uygulanan tedavi biçimidir. Fakat vajinal mantar reaksiyonunda mantar kremi kullanım söz konusu olursa, aynı şekilde deride yüzeysel olarak mantar kremi iyi cevap vermez. Mantar hastalığında endişe duyulan lezyondan bazı parçalar alınır. Özel bir ilaç damlatarak derinin keratinlerini eritmeye başlar. Mikroskopla bakılan lezyon laboratuvara incelemeye alınır ve tanısı konulur. Burada mantar kültürünü yaparak türünü ve oluşup oluşmadığı ile alakalı tetkikleri yapılır. Ciltteki mantarlar fizik muayeneler neticesinde son derece tetkiki mümkündür.

Mantar Kremi Travazol Krem Nedir?

Yüksek iltihap ya da egzama halinde seyir eden, eller, parmak araları, kasık ve genital yerlerde, deri yüzeyinde mantar enfeksiyonlarının başlaması ya da aralıklarla devam ederse bu krem tedavi amaçlı önerilir. İzokonazol nitrat, deri yüzeyindeki mantar hastalıklarına ait krem tedavisi de önerilir. Çoğu mikroplara karşı direnç sağlar. Dermotifler, mayalar, mayaya benzer mantarlar (Pitriyasis versico-or'a sebep olan organizmalar da eklenir), küf oluşumlarında, kırmızı ve kahverengi lekelenmelerde gözle görülür bir bulaşıcı deri hastalığında Erythrasma'ya neden olan organizmalara da direnç göstermektedir. Diflukortolon valerat, deri iltihabı ve alerjen sebeplerinde iltihabı önlemeye, kaşıntıya, yanmalarda ve sızılarda da önlemeye endekslidir.

Mantar Kremi Travazol Uygulama Yolu ve Metodu

Travazol, günde 2 defa uygulanır. Doktorunuzun uygun gördüğü şekilde ilaç tedavisinin iltihabı ya da egzamalı deriyi iyileşme görüldükten 2 hafta sonra bitirilmelidir. Bundan sonraki aşamada doktorunuz ile kortikosteroidsiz bir kremle tedavinin sürecini devam ettirebilir. Bunun genelde kasıklar ve genital kısımlarda kullanılması için önerilir. Çocuklarda kullanımı; Sistemik absorbsiyonunun ile yan etkileri artma riskinin sebebiyle çocuklarda dikkat edilmesi gerekir.

Mantar kremi; size belirtilen reçeteyle kullanılır. Reçetedeki talimatlara kesinlikle uyulmalıdır. Doktorunuzun önerdiği reçetesi edilenden aşır miktarda ve fazla dozda uzun zamanlı kullanılmaz. Şayet ellerinizle ilgili tedavi gerektirmiyorsa Travazol krem'ini her defasında uygulandıktan sonra bol su ile yıkanmalıdır. Bu kremi yüz, göz kenarlarına veya vücudun kıvrımlı ve hassas cilt yüzeylerinde kullanılmamaktadır. İlacı yüzünüze uygularken gözünüze kaçırmamaya dikkat gösterilmelidir.

Yan etkileri; Uygulanan yerde kaşıntı, tahriş, yanma hissi duyulması, cilt renginde değişmeler, cilt çatlakları, çoğalan kıllanma hali, isilik, kullanılan yerde bakteriyel enfeksiyon. Bunlar daha hafif haliyle ya da yan etkileri de görülmektedir. Ciddi yan etkilere meyil gösterilirse doktora başvurulmalıdır.
" } ] }