{ "title": "Göğüs Mantarı", "image": "https://www.Mantar.gen.tr/images/gogus-mantari.jpg", "date": "21.01.2024 00:52:28", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Göğüs mantarı, sıcak hava, vücudun maruz kaldığı nem göğüs mantarına en çok neden olan faktörler arasında yer alır. Aynı şekilde vücudun sürekli sıcağa maruz kalması, aşırı terleme yine mantar oluşumuna yol açabilir. Vücutta mantar genelde ayak, göğüs, cinsel organ gibi alanlarda oluşur. Sıcağa ve sürekli neme maruz kalan bu bölgelerde birçok mantar türüne rastlanabilir.

Göğüs mantarı neden olur?
Göğüs mantarı tanı ve tedavisi nasıl yapılır?

Göğüs mantarı için bir dermatoloğa başvurmak gerekir. Mantar tanısı fiziksel muayene ile kolaylıkla yapılabilir. İltihap, çatlak oluşan göğüsler için doktor kortizon içerikli ilaçlar reçete edebilir. Ekstra olarak özel bir mantar kremi uygun görülebilir. Bebek emziren anneler göğüs mantarına maruz kalmışsa emzirme işleminden önce göğüslerin yıkanması için özel bir losyon verilebilir. Göğüs mantarının boyutu şiddetli ise bebeğin emme işlemi kesilebilir. Bu kesilme süresinde anne sütünü el ya da bir pompa ile sağarak bebeğine verebilir. Bebekte pamukçuk oluşmuş ve bu pamukçuk memede mantara yol açmışsa bebeğin pamukçuğunun tedavisi göğüs mantarı tedavisinde yeterli olabilir.

Göğüs bölgesinde meydana gelen mantarlar ihmal edilir ve uzun süre tedavi edilmezse bölgede renk değişimi ve sertleşme gibi problemlere yol açabilir. Oluşan mantarın türüne göre tedavi, tedavide kullanılacak ilaçlar ve tedavi süreci değişiklik gösterebilir. Doktorun önereceği krem ve tabletlerin haricinde bölgenin devamlı kuru tutulması, neme maruz bırakılmaması gerekir. Bölge çok terliyorsa ter önleyici pudralar tercihe dilebilir. Mantar ile şiddetli kaşıntı yaşandığında bölgeye buz kompresi uygulanabilir.
" } ] }