{ "title": "Doğal Mantar Tedavisi", "image": "https://www.Mantar.gen.tr/images/dogal-mantar-tedavisi.jpg", "date": "21.01.2024 17:01:34", "author": "ismet karaevli", "article": [ { "article": "Doğal Mantar Tedavisi, Mantar deride pembe lezyonlara ve bununla birlikte kaşıntıya sebep olan bir enfeksiyondur. Sık olarak ayak parmaklarında görülür. Saçın içinde çıkan mantarlar ise saçta dökülmeye yol açtığı için \"saçkıran\" olarak bilinir. Mantar hastalığında ilaçla tedavinin yanında bitkisel tedavide hastalığı iyileştirmede etkilidir.

Doğal mantar tedavisinde iyileşme sürecini hızlandıran ve iyi gelen besinleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Sarımsak: Kötü bir kokuya sahip olsa da mantar tedavisi için çok etkilidir. Mantarın büyüyüp çoğalmasını ve kaşıntıyı azaltır. Uygulanışı; birkaç diş sarımsak ezilerek hastalık görülen bölge üzerine ince bir tabaka halinde sürülerek 10 dk. Bekletilir.

Fesleğen: Fesleğen de sarımsak gibi tedavide oldukça etkilidir. Saçkıran tedavisi için özellikle tavsiye edilir. Uygulanışı; Bölgenin büyüklüğüne göre taze fesleğen yaprakları suyun içerisinde ezilir ve su hastalık olan bölge üzerine dökülerek kuruması beklenir. Günde birkaç kez uygulanabilir. Kaşıntıya da iyi gelir.

Sirkeli Su: Sirke asitli içeriği sayesinde mantara iyi gelen başka bir çözüm yoludur. Uygulanışı; sirke bir çorba kaşığı tuzla karıştırılarak kremsi bir madde elde edilir. Bu madde mantarlı bölgeye uygulanır, 5 dk. Bekletildikten sonra ılık su ile durulanır. Hiç su kalmayacak şekilde kurulanır ve bu işleme düzenli olarak bir hafta devam edilirse izlerde de azalma görülür.

Zerdeçal: Başka bir etkili tedavi yöntemi de zerdeçaldır. Zerdeçal doğal antiseptik özelliğine sahip olduğu için pek çok hastalıkta kullanılır. Uygulanışı; toz zerdeçal üzerine biraz su eklenir ve kremsi madde elde edilir, bu madde hastalık görülen bölgelere uygulanır ve 15 dk. Bekletilir. Kuruyan madde bol su ile durulanarak temizlenir.

Aloevera Jeli: bu jel, genel cilt bakımında kullanılsa da mantarı hafifletmek için de kullanılabilir. Anti mantar ve antiseptik özelliği vardır. Uygulanışı; bitkinin kökleri kesilerek içindeki jel çıkartılır. Jel doğrudan hastalık olan bölgeye uygulanır. Durulamaya gerek yoktur.

Hardal: Hardal özellikle saç kıran tedavisinde kullanılan yöntemlerdendir. Bir kaşık yağı bölgeye döküp yarım saat beklettikten sonra yıkayarak temizlenir. Uygulamanın etkili olabilmesi için birkaç hafta düzenli olarak uygulamak gerekir.

Çay ağacı Yağı: Çay ağacı yağı da tedavi yöntemlerinden biridir. Uygulanışı: Bir miktar yağ pamuk yardımı ile bölgeye sürülür. Mantarın yayılmasını durdurur ve küçülmesine yardımcı olur.

Papaya: Etkili yöntemlerden biri de papayadır. Cildin yumuşak ve parlak görünmesini sağlar. Uygulanışı; dilimler halinde kesilen papaya hastalık olan bölge üzerine uygulanır. Kaşıntı ve yanmayı hafifletir.
" } ] }