{ "title": "Bağırsak Mantarı", "image": "https://www.Mantar.gen.tr/images/bagirsak-mantari.jpg", "date": "19.01.2024 03:22:47", "author": "Bars", "article": [ { "article": "
Bağırsak mantarı, bağırsak florasında dengenin bozulması nedeniyle mantarların bağırsak içine yayılması ile oluşur. Sıcak, ıslak ve karanlık ortamı seven mantarlar, gizlice yerleştikleri bağırsaklarda, çeşitli sorunlara neden olurlar. Bağırsak florasının dengesinin bozulmasına sebep olan etkenler arasında kullanılan bazı ilaçlar, şekerli gıdaların fazla tüketilmesi, alerjiler ve ağır metallere maruz kalma sayılabilir. Kendilerini iyi kamufle edebildikleri için, bağışıklık sistemini rahatça atlatabilirler. Beyaz şeker ve beyaz unla beslenen mantarlar, oldukça hızlı çoğalırlar. Zaten mantarların ilk verdiği belirtiler arasında tatlı besinlere karşı bağımlılık yer alır. Bu mantarların yararı olmadığı gibi, insanları ölüme götürecek özellikleri yoktur. Yaşamlarını sürdükleri ortamı korumak istediklerinden, kişilerin zarar görmesini istemezler. Yavaş bir şekilde geliştiklerinden, genelde çoğalma yapmazlar. Çoğalma gösterdiklerinde ise vücutta bulunan yararlı bakterilerin azalmasına sebep olurlar. Mantarlar alkol ve çeşitli kimyasal toksinler üretirler. Bu maddeler kana karışarak, temizlenmek üzere karaciğere giderler. Karaciğer bunların temizlik aşamasında daha fazla efor sarf eder. Temizlenmemiş kimyasal maddeler baş ağrısı, kronik yorgunluk, eklem ağrıları gibi farklı şikâyetlere neden olurlar. Bağışıklık sistemi zayıflar ve beden alerjik tepkiler vermeye başlar. Bunun sonucunda kişilerde akne, egzama, astım gibi rahatsızlıklar gelişir.

Bağırsak mantarı belirtileri nedir?
Bağırsak mantarı neden olur?
Bağırsak mantarı tedavisi nasıl yapılır?

Tedavisi yapılabilen bir rahatsızlık olan bağırsak mantarı oluşumunda, öncelikle beslenmeye dikkat edilmesi gerekir. Kişinin proteinlerden, tam tahıl ürünlerinden ve sebzelerden oluşan bir diyet programı uygulaması gerekir. Doğal bitkiler arasından ekinezya ve taheebo mantarları öldürerek, bağışıklık sisteminin güçlenmesine fayda sağlar. Tedavide şifalı bitkilerin kullanımı oldukça etkilidir. Kontrolsüz olarak ilaç kullanımından kaçınmak gerekir. Özellikle antibiyotikler, hormon ilaçları ve kortizon ilaçlarının kullanımına dikkat etmek gerekir. Bağırsaklardaki mantarları besleyecek mayalı ve şekerli ürünleri kullanmamak gerekir. Alkol kullanmaktan sakınmak gerekir. Üzerinde küf barındırabilecek olan kuru yemişler, eski peynirler tüketilmemelidir. Bağırsak florasının dengesini sağlamak için, yoğurt, kefir ve kımız tüketilmemelidir. Vücuttaki toksinlerden kurtulmak için, bol miktarda su içilmelidir. Asitli gıdalardan sakınmak, peynir ve et tüketimini azaltmak gerekir. Bunların yapılması bağırsaklardaki dengenin sağlanmasına yardımcı olacaktır.
" } ] }