Ispanak ve mantar ile krep sarma nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir öğün arayanlar için pratik bir tarif: ıspanak ve mantarın enfes uyumu, ince kreplerle buluşarak hem göze hem damağa hitap eden nefis bir lezzet sunuyor. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edilen bu sarmalar, günlük hayatınıza renk katacak hafif bir alternatif olarak sofralarınızda yerini almayı bekliyor.

20 Kasım 2025

Ispanak ve Mantarlı Krep Sarması Tarifi


Malzemeler (4 kişilik):


  • Krep için
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • İç harcı için
  • 500 gr taze ıspanak
  • 250 gr mantar (kültür mantarı)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 100 gr beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Üzeri için
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:


Kreplerin Yapılışı:

  • Geniş bir kasede yumurta, un, süt, tuz ve sıvı yağı iyice çırpın
  • Elekten geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin
  • Teflon tavayı orta ateşte ısıtın
  • Küçük bir kepçe yardımıyla hamuru tavaya dökün
  • Her iki tarafını da altın rengi olana kadar pişirin
  • Krepleri bir tabağa alarak soğumaya bırakın

İç Harcın Hazırlanışı:

  • Ispanakları iyice yıkayıp süzün ve ince ince doğrayın
  • Mantarları ince dilimler halinde kesin
  • Soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayın
  • Tavaya sıvı yağ alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
  • Mantarları ilave edip suyunu çekene kadar pişirin
  • Ispanakları ekleyip 3-4 dakika soteleyin
  • Baharatları ve ufalanmış beyaz peyniri ekleyip karıştırın
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın

Sarma İşlemi:

  • Krepleri tezgaha serin
  • Her krebin ortasına 2 yemek kaşığı iç harç koyun
  • Kenarlarını içe katlayarak sıkıca rulo şeklinde sarın
  • Tüm krepleri aynı şekilde sarın

Servis:

  • Yoğurdu rendelenmiş sarımsakla karıştırın
  • Krep sarmalarını servis tabağına dizin
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin
  • Zeytinyağı ve pul biber serperek servis yapın

Püf Noktaları:

  • Krep hamurunun dinlenmesi için 15 dakika bekletebilirsiniz
  • İç harcı fazla sulu olmamalı, krepleri yumuşatabilir
  • İsteğe bağlı olarak iç harca kaşar peyniri ekleyebilirsiniz
  • Krep sarmalarını fırında 10 dakika ısıtabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Vajinal Mantar
Vajinal Mantar
Dermatit Belirtileri ve Tedavisi
Dermatit Belirtileri ve Tedavisi
;